VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 11. 2023

V začetku oktobra smo poročali o ciklu 19 tribute skupin, ki bodo obiskale Orto Bar do aprila naslednjega leta. Trenutno je nastopila že skoraj polovica napovedanih bandov, cikel nastopov pa se nadaljuje že to soboto, in sicer s Kiss tribute bandom:

25. 11. 2023 Black Diamonds (Kiss Tribute Band)
02. 12. 2023 Iron Curtain (Iron Maiden Tribute)
08. 12. 2023 Eurosmith (Aerosmith Tribute)
09. 12. 2023 Mamaskin (Maneskin Tribute)
23. 12. 2023 Supergarden (Soundgarden Tribute)
27. 01. 2024 The Legacy Of Motörhead (Motörhead Tribute)

9. 10. 2023

Ameriški thrash metalci Degrave so s komadom Overlord napovedali svoj tretji album z naslovom Volume, ki bo izšel 3. novembra pri Horror Pain Gore Death Productions in bo prinesel devet komadov:

The Unseen Force
Corpsewood Curse
Speeding Black Leather Hell
Midnight Assassin
Nuremburg Nights
The Butchers Apron
Marked For Death
Campaign Of Sin
Howl Of The Horde

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Anthrax, D.R.I., Exodus, Hammer Fight, Megadeth, Motorhead, Municipal Waste, Obituary, Overkill, Pantera, Slayer ali Toxic Holocaust.

11. 9. 2023

Compressorhead prihajajo v Slovenijo oziroma roboti bodo zasedli Delavski dom Trbovlje oziroma vodilni svetovni heavy metal in punk rock band, ki ga sestavljajo izključno roboti, ki igrajo na prave instrumente, bo izvedel svoj edini slovenski koncert v petek, 22. septembra, v Delavskem domu Trbovlje.

Robotskemu vokalistu glas posoja John Wright, nekdanji član zasedbe NoMeasNo. Z bratom Robom sta avtorja komadov, ki jih zasedba igra poleg priredb uspešnic svetovno znanih zasedb, kot so Motörhead, AC/DC, Pantera in Ramones.

2. 8. 2023

Z današnjim dnem se je uradno začel tudi letošnji festival Wacken. Tako organizatorjem kot obiskovalcem pa ga je že pred samim začetkom pošteno zagodlo vreme. Verjamemo, da poznate njihov moto »See you in Wacken - rain or shine«. Letošnja edicija festivala bo verjetno ena izmed bolj mokrih, če ne najbolj mokra in blatna do zdaj, zaradi česar so včeraj prvič v zgodovini festivala zaustavili vse prihode na dogodek z avtomobili. Po prvotni zaustavitvi prihoda na festival z vozili, pa je okoli 1h zjutraj organizator najavil, da zaustavljajo vse prihode oz. da Wacken 2023 več ne sprejema obiskovalcev.

Organizatorji so ponudili nekatera nadomestna parkirišča, a ne v obsegu, ki bi zadovoljil več kot 80.000 obiskovalcev. Kako bo to vplivalo na število obiskovalcev in na neuporabljene vstopnice, še ni znano - če pa ste morda med tistimi, ki bi komaj danes pričeli s potovanjem na sveta tla, pa so tukaj zbrana vsa pomembna vprašanja in odgovori. So pa organizatorji vse prisotne razveselili s posebno novico. V sklopu Wackna 2023 se bo namreč odvil poseben dogodek v spomin Lemmyju Killmistru. Mikkey Dee in Phil Campbell bosta namreč ob otvoritveni ceremoniji festivala na t. i. svetih tleh pokopala del pepela legendarnega vodje kultnih Motörhead, ki so na Wacknu nastopili večkrat kot katera koli druga zasedba.

Avtorica: Tina Urek
10. 5. 2023

Pred 25. leti so legendarni Motörhead priredili sloviti komad Enter Sandman velikanov Metallica. Zdaj je skladba končno dobila novo podobo v obliki animiranega videospota, ki si ga lahko ogledate spodaj.

7. 12. 2022

Januarja se v ljubljanski Cvetličarni obeta zanimiv dogodek, ki bo nosil naslov Veliki poklon legendam. 27. januarja bodo tako nastopili Iron Median, Not 'n' Vun, AC/DC cover band ter Metröpolis in se poklonili legendam Iron Maiden, Metallica, AC/DC in Motörhead. Več informacij o dogodku in nakupu vstopnic najdete tukaj.

1. 12. 2022

Motörhead so objavili video za skladbo Bullet In Your Brain, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Bad Magic: Seriously Bad Magic. Gre za ponovno izdajo zadnjega albuma legendarnega banda, ki vsebuje bonus komade in posnetke s festivala Fuji Rock Festival 2015.

16. 11. 2022

Slovenjgraški heavy/stoner metalci Britof so objavili posnetek nastopa, s katerim so odprli letošnji Ozzfest oziroma njegovo spletno izvedbo Ozzfest Metaverse 2022. Gre za prvo takšno izvedbo festivala, v okviru katerega so poleg Britof v takšni ali drugačni obliki na platformi Metaverse sodelovali še The Raven Age, Black Label Society, Motörhead, Megadeth, Skid Row in Ozzy Osbourne.

8. 11. 2022

Slovenjgraški Britof bodo »nastopili« na letošnji spletni ediciji Ozzfesta. Pri tem gre za prvo takšno izvedbo festivala, v okviru katere si boste lahko brezplačno ogledali še nastope bandov, kot so Ozzy Osbourne, Motörhead, Megadeth, Black Label Society in Skid Row.

7. 11. 2022

Organizator festivala Tolminator 2023 je najavil pet novih bandov. Ti so: Phil Campbell and the Bastard Sons, ki bodo igrali glasbo od Motörhead, Bølzer, Crypta, Severe Torture, Baest.

Organizator še navaja, da bo poleg že najavljenih nastopilo še najmanj 37 bandov.

19. 10. 2022

Metropolis so objavili besedilni video za skladbo On The Road kot prvi single s samonaslovljenega albuma, ki bo izšel v petek 21. oktobra. Po 23 letih zatišja bo to bandov peti avtorski album.

Fantje ga bodo v petek zvečer predstavili tudi v živo v Orto baru. Vstopnice za koncert so že na voljo pri On Parole in na portalu Mojekarte.si. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

14. 9. 2022

Jamie Walters aka Athenar se predstavlja z alter egom svoje matične zasedbe Midnight z imenom Whitespade, ki je nastal kot poklon enemu najbolj glasnih in vplivnih bandov vseh časov – Motörhead.

Samonaslovljeni studijski prvenec z desetimi avtorskimi skladbami, izdan v začetku septembra, bi se lahko brez težav zapisal v diskografijo Motörhead kot album, ki ga je založba Bronze Records zavrnila med ploščama Bomber in Ace Of Spades.

13. 7. 2022

NOLA thrash/groove metalci Exhorder so objavili zanimivo priredbo komada Secrifice, ki so jo Motörhead izdali na istoimenskem albumu iz leta 1995. Video si lahko ogledate spodaj.

23. 6. 2022

Ameriška speed black metal zasedba Midnight se je pridružila Philu Anselmu in druščini ter se s priredbo skladbe Dirty Love poklonila legendam Motörhead. Kako jim je to uspelo, si lahko ogledate v spodnjem videospotu.

21. 6. 2022

V četrtek se bo v sklopu festivala Hellfest odvil poseben dogodek. Ikonični Ian »Lemmy« Kilmister, gonilna sila zasedbe Motörhead, je namreč dobil svoj kip. Posebnost skulpture je ta, da se v njej skriva del Lemmyja – njegov posmrtni pepel. Uradni dogodek v čast novi skulpturi se bo torej zgodil v četrtek po koncertu legendarnih Scorpions, pri katerih na bobnarskem stolčku trenutno sedi prav Mikey Dee (ex- Motörhead). Mikey in kitarist Phil Campbell (ex-Motörhead) bosta po koncertu spregovorila nekaj besed, zavrteli bodo poseben video, zaključek pa bo predstavljala zdravica s šampanjcem v čast preminule legende. Če se sprašujete, zakaj ravno Hellfest, pa je odgovor sledeč. Motörhead so namreč nastopili prav na prvi ediciji enega največjih festivalov v Evropi, od takrat dalje pa so nastopili prav vsako naslednje leto. Kot pravijo mnogi, je bil ta megalomanski festival Lemmyjev najljubši.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana